Franky Fresh Food

Titel

Franky Fresh Food werd in 1954 opgericht door Frans Delmote. De éénmanszaak kent een gestage groei, en in 1977 volgt een splitsing van de twee hoofdfuncties, met de opstart van distributiebedrijf nv Franky. De groei zet zich door in de loop van de jaren '80 en '90. Na sterke investeringen en automatiseringen neemt de organisatie rond de milleniumwisseling een aantal bedrijven in de regio over. Vandaag is het familiebedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste vleeswarengrossiers in de regio.

 

 

  • 1954: Frans Delmote start éénmanszaak Franky
  • 1977: Splitsing van de firma en oprichting van nv Franky
  • 1979: Ingebruikname van de nieuwe gebouwen
  • 1993: Oprichting van Charcuterie Vennootschap
  • 2005: Vleeswaren Franky wordt Franky Fresh Food
  • 2006: Aanvang bouwwerken nieuw distributiecentrum
  • 2007: Verhuis van de oude gebouwen naar het nieuw complex
  • 2007: Willy Naessens wordt hoofdaandeelhouder van Franky Fresh Food
  • 2010: Franky Fresh Food neemt Blancke Prod. (Halle) en Blancke Distributie (Anderlecht) over 
  • 2011: 'Bourgon' wordt het exclusieve huismerk van de groep
  • 2012: Franky Fresh Food wordt meerderheidsaandeelhouder bij Salami Peeters in Aartselaar
  • 2013: De Willy Naessens Group wordt 100% eigenaar van de Franky Fresh Food Group
  • 2015: Overname van Marblo , de afdeling bereide gerechten van de familie Blockeel
  • 2016: Marblo Culinair verhuist naar gloednieuwe gebouwen aan de E17 in Waregem